fbpx

TILLVERKNING

FRÅN RÅMATERIAL TILL FÄRDIG PRODUKT UNDER SAMMA TAK

UNIK TILLVERKNINGSPROCESS

Vid vår produktionsanläggning i Öjebyn utanför Piteå byggs varje modul omsorgsfullt från grunden. Det innebär att vi i alla steg av produktionen har full kontroll och kan anpassa den efter varje kunds krav och önskemål. Boxmodul har tre vitala steg som kvalitetssäkrar produktionen.

STEG 1

Plansvets: Det viktiga arbetet med att tillverka högkvalitativa sandwichelement startar när man skarvar och fogar plåtar på ett optimalt sätt. Vi använder en plansvets som ger exakta och fina svetsfogar. Plåten blir då jämn utan risk för böjning eller buktning när den appliceras på kärnmaterialen.

STEG 2

Limbord och limrobot: BoxModul har stora limbord och en limrobot med flödesmätning. Flödesmätningen gör att limmets komponentblandning blir jämn över alla komponenter. Detta innebär att vi kan tillverka alla typer av paneler, stora som små.  Även mycket komplexa panelsatser kan produceras.

STEG 3

Panelsåg: I vår 15 m långa såg kan vi kapa paneler i storlekar upp till 150 x 4500 x 13000 m. Sågen har en felmarginal på +/- 1 mm vilket gör att komponenterna får en mycket bra precision.

KOMPETENT PERSONAL

Vår erfarna personal är noggrann i varje steg av processen. Tack vare att de arbetar både inne i fabrik och ute i fält, för att följa byggprocessen och kvalitetssäkra leveranserna, har de stor förståelse för kundernas förutsättningar och behov.